Cum speră China să vindece pacienții infectați cu coronavirus: ar putea exista un medicament

de: Teodora Tudosie
05 02. 2020

Epidemia de coronavirus este într-o continuă răspândire, iar oamenii de știință caută soluții atât pentru prevenire, cât și pentru tratare.

Acum, China a aplicat pentru un brevet pentru un medicament experimental care ar urma să poată trata coronavirusul. Medicamentul este dezvoltat de Gilead Sciences Inc., o companie americană de biotehnologie care cercetează, dezvoltă și comercializează medicamente. China vede această companie drept cel mai promițător candidat, iar acest medicament ar avea cele mai mari șanse să reușească să lupte cu virusul.

Deși medicamentul nu are licență și nu este aprobat niciunde în lume, disperarea își spune cuvântul în China. Aici, Institutul de Virologie din Wuhan City vrea să folosească medicamentul numit remdesivir pentru a lupta cu epidemia de coronavirus. Aplicația pentru obținerea brevetului a fost făcută în data de 21 ianuarie. Potrivit institutului, remdesivir și chloroquine (un medicament folosit împotriva malariei) s-au dovedit extrem de eficiente în studiile din laborator.

Statul deja are capacitatea să fabrice medicamentul cu numele de chloroquine, iar acum vrea să primească permisiunea și pentru remdesivir.

China testează pe oameni medicamentul pentru coronavirus

Statul chinez deja a început procesul de testare pe oameni a medicamentului produs de Gilead. Va aduce în țară suficiente doze pentru a trata 500 de pacienți. În cazul în care studiile vor avea rezultate bune, va comanda mai multe.

Remdesivir este testat în statul comunist în cadrul a două studii clinice, pentru pacienții infectați cu coronavirus cu simptome moderate și severe. Dacă medicamentul va da rezultatele așteptate, epidemia ar putea fi controlată.

Virusul originar din Wuhan a fost declarat deja, de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), o urgență de sănătate la nivel internațional. Potrivit celui mai recent raport OMS, din 4 februarie, coronavirusul a infectat deja peste 20.000 de persoane, la nivel mondial. Dintre acestea, 426 de persoane au decedat, iar alte 2788 se află în stare gravă.